PDA

Просмотр полной версии : МТС провів «Уроки мобільної грамотності» для «піонерів»


Вальдемар
29.06.2010, 21:09
Оператор мобільного зв'язку «МТС Україна» оголошує про проведення «Уроків мобільної грамотності» для дітей, які відпочивають в оздоровчому таборі «Аврора» на березі Чорного моря.

28 і 29 червня в Дитячому оздоровчому таборі «Аврора», розташованому в Скадовську на березі Чорного моря, пройшли «Уроки мобільної грамотності» для відпочиваючих у піонертаборі. Спеціально підготовлені «мобільні» вчителі МТС у простій формі розповіли дітям про великих вчених і винахідників зв'язку, про те, як здійснюється і працює зв'язок, які є покоління мобільного зв'язку, про правила грамотного використання мобільного телефону та багато іншого. Всього в уроках взяли участь понад 100 «піонерів».

«Ми вважаємо «Уроки мобільної грамотності» дуже корисними для дітей, як з точки зору отримання нової корисної інформації, так і з точки зору можливості придивитися до свого життєвого шляху, наприклад, вибрати майбутню роботу. Такі уроки несуть у собі два корисних елементи – освіту і виховання. Діти дізнаються про історію та можливості мобільного зв'язку, а також знайомляться з правилами мобільного етикету», – коментує Володимир Сергєєв, заступник директора дитячого оздоровчого табору «Аврора».

«Фішкою» уроків стали конкурси, на яких «мобільні» учні змогли закріпити отримані знання. Діти виконали «Контрольну роботу» з історії мобільного зв'язку, і змагалися у грі «Квест SMSer» зі швидкісної відправки SMS-повідомлень, а також спробували себе у грі «Мобільний ерудит», в якій із слова «Телекомунікації» потрібно було скласти якомога більше інших слів. Усі учасники уроків отримали пам'ятні сувеніри від МТС.

Про програму «Уроки мобільної грамотності»
Основна мета уроків мобільної грамотності – в доступній формі надати дітям вичерпну інформацію про принципи дії мобільного зв'язку, а також сформувати культуру її використання в житті, в тому числі в школі та інших громадських місцях.

Перший урок мобільної грамотності пройшов 29 лютого 2008 р. для учнів київського ліцею «Лідер». Саме ця подія стала першим кроком до старту загальнонаціональної програми МТС з мобільної грамотності.

«Уроки мобільної грамотності» проходили в Києві, Львові, Донецьку, Харкові, Сімферополі, Одесі та Дніпропетровську. Уроки прослухали близько 5 тис. школярів середніх класів у понад 200 українських школах. Методологія занять «мобільних» уроків була розроблена спільно з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України.
MTS (http://company.mts.com.ua/ukr/press_releases.php?news_id=4144)

Klaus
30.06.2010, 10:07
Они детям и в лагерях отдохнуть не дадут!Уже ехали б в артек и учили как с родительских телефонов звонить друзьям за границу...