PDA

Просмотр полной версии : Ветерани зможуть проходити віртуальне медичне обстеження


Вальдемар
07.05.2010, 09:38
06.05.2010
Ветерани зможуть проходити віртуальне медичне обстеження

Оператор мобільного зв'язку МТС-Україна оголошує про початок комплексної програми «День ветерана», в рамках якої передбачено проведення регулярних медичних консультацій за допомогою телемедичної мережі, побудованої в рамках проекту «Мобільна медицина». Даний проект реалізується під патронатом Міністерства охорони здоров’я України за участі Представництва ООН в Україні.

«День ветерана» – програма, в рамках якої буде організовано проведення регулярних консультацій провідними фахівцями Інституту кардіохірургії ім. Амосова за допомогою відеоконференцзв’язку. Щомісяця ветерани Донецької та Закарпатської областей зможуть отримувати оперативні консультації та своєчасні рекомендації щодо тактики лікування без необхідності приїжджати до центральних (київських) спеціалізованих медустанов. Напрямок кардіології обраний не випадково. Захворювання серцево-судинної системи – одна з основних причин смертності в усьому світі, особливо серед людей похилого віку.

Програма «День ветерана» проводитиметься за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.
«Спочатку ця програма не планувалася в переліку заходів, присвячених Дню Перемоги. На жаль, в останні роки ми часто помічаємо тенденцію, що про ветеранів згадують лише в передсвяткові дні. Програма «День ветерана» – приклад іншого підходу, який показує як можна використовувати нові можливості, які з'являються у нас, щоб ветерани завжди відчували нашу підтримку і нескінченну подяку.

Сьогодні ми робимо все можливе, щоб приділяти ветеранам все більше уваги. Я вважаю, що вони заслуговують підвищеного інтересу з боку як медичної, так і соціальної громадськості. У нашій країні залишилося не так багато учасників і інвалідів війни. Тому ми повинні пишатися, що живемо в одній країні з такими людьми і знати в обличчя кожного ветерана Великої вітчизняної війни. Програма «День ветерана» має системний підхід. Вона спрямована на те, щоб регулярно і планомірно надавати медичну допомогу ветеранам, які проживають у регіонах і потребують консультацій та рекомендацій високопрофільних фахівців. Сьогодні вона стартує в двох областях України. З поширенням сучасних технологій це стане доступним всюди», – зазначив Міністр охорони здоров’я України Зіновій Митник.

Реалізація програми «День ветерана» є одним з перших прикладів використання можливостей телемедичної мережі, побудованої МТС. Програма буде працювати на базі Донецької та Закарпатської (м. Ужгород) обласних лікарень, які стали першими вузлами мережі. На даний момент телемедична мережа об’єднує чотири вузла: Міністерство охорони здоров’я України, Клінічній науково-практичний центр телемедицини в Києві, а також Донецьку і Закарпатську (м. Ужгород) обласні лікарні.

Побудована мережа дозволяє зробити більш доступною високоспеціалізовану медичну допомогу для мешканців обласних центрів і пацієнтів, які приїжджають на консультацію до обласних лікарень з віддалених населених пунктів, а також підвищити якість надання медичної допомоги за рахунок поліпшення діагностики. Лікарі і пацієнти Донецької та Закарпатської обласних лікарень отримали можливість у режимі онлайн передавати діагностичні дані, отримувати консультації профільних спеціалістів, збирати консиліум лікарів, брати участь у конференціях, не залишаючи робочого кабінету.

У рамках святкування 65-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні МТС організовує низку заходів у різних містах України. У Дніпропетровську, Сімферополі, Севастополі, Ялті, Керчі, Євпаторії та Феодосії відбудеться акція «Дзвінок фронтовому другу». Оператор встановить спеціальні стенди на головних площах і вулицях міст, де ветерани зможуть протягом усього святкового дня зателефонувати в будь-який куточок світу і безкоштовно поспілкуватися зі своїми фронтовими друзями. У Сімферополі в день свята будуть працювати фото-зони, де ветерани зможуть сфотографуватися зі своїми сім'ями і однополчанами та одразу отримати готові фотографії в рамках. У Києві компанія допоможе організувати зустріч ветеранів преси, яка проводиться на регулярній основі «Національною спілкою журналістів України». У Донецькій, Луганській областях, а також у Криму МТС забезпечить зв'язком (мобільними телефонами, стартовими пакетами та ваучерами поповнення рахунку) ветеранів, які досі не мали можливості поза межами дому зв'язуватися з близькими або викликати швидку допомогу. МТС надасть матеріальну допомогу ветеранським організаціям в Одесі, Полтаві, Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі, Кривому Розі та Кіровограді.

Про проект «Мобільна медицина»

Проект «Мобільна медицина» реалізується компанією МТС спільно з Міністерством охорони здоров'я України за участі Представництва ООН в Україні.

1 жовтня 2009 відбулося тристороннє підписання меморандуму про взаєморозуміння між Представництвом ООН в Україні, Міністерством охорони здоров'я України та компанією МТС.

Цілі проекту:
Зробити більш доступною високоспеціалізовану медичну допомогу для жителів обласних центрів, а також пацієнтів, які приїжджають на консультацію до обласної лікарні з віддалених населених пунктів.
Підвищити якість надання медичної допомоги за рахунок покращення діагностики, завдяки можливості в режимі онлайн передавати діагностичні дані, отримувати консультації профільних спеціалістів, збирати консиліуми лікарів, приймати участь у конференціях, не залишаючи робочого кабінету.

Завданням пілотного проекту «Мобільна медицина» є створення тестової телемедичної мережі, яка об'єднає чотири вузли: Міністерство охорони здоров'я України, Клінічний науково-практичний центр телемедицини в Києві, Донецьку та Закарпатської (м. Ужгород) обласні лікарні. Наступним кроком стане поширення отриманого досвіду по всій території України на рівні обласних лікарень.

В основі проекту «Мобільна медицина» лежить послуга виділеного доступу до Інтернету, яку МТС надає на базі фіксованої оптоволоконної мережі. Перевагами цієї послуги є велика пропускна здатність каналу і висока швидкість передачі даних. У результаті клієнти мають найширший спектр сервісів, починаючи від послуги передачі даних, доступу до різних баз даних, електронної пошти і закінчуючи високошвидкісним доступом до мережі Інтернет.

Технічним рішенням для надання послуги виділеного доступу до Інтернету є будівництво так званої VPN-мережі (віртуальної приватної мережі). Фактично мова йде про комутацію та забезпечення «останньої милі», що з'єднує абонента з оптоволоконної транзитною мережею МТС, довжина якої на сьогоднішній день складає більше 27000 км.

В проекті «Мобільна медицина» МТС забезпечує повністю готове рішення «під ключ»: проводить роботи з комутації та будівництва «останньої милі» для кожної з вузлових точок телемедичної мережі, включаючи проектування мережі, будівництво, налаштування та обслуговування. Разом з цим МТС забезпечує медичні установи необхідним устаткуванням для організації ВКЗ (відеоконференцзв'язок), закуповує спеціальне програмне забезпечення для передачі медичних даних, а також безкоштовно надає послугу виділеного доступу до Інтернету. Інвестиції компанії МТС у пілотний етап проекту становлять 1 млн. грн.

Конвергентні рішення, подібні телемедичній мережі, користуються великим попитом серед комерційних клієнтів. Адже поєднання дротової і бездротової технологій дозволяє клієнтам отримувати всі телекомунікаційні послуги «з одних рук». Завдяки цьому підходу, комерційні клієнти МТС Україна не тільки отримують більш зручну систему розрахунків, в якій оплата за всі послуги, що надаються, фактично здійснюється за допомогою одного чека, але і можливість використовувати інші сервіси МТС зі значними знижками. Крім того, передбачений варіант, коли одночасне підключення декількох послуг вже проводиться на взаємовигідній основі – зі знижками для кожної послуги.

На сьогоднішній день конвергентними пропозиціями МТС, які включають послуги, що надаються на базі оптоволоконної мережі, користуються понад 100 найбільших компаній в Україні.
http://company.mts.com.ua/ukr/press_releases.php?news_id=4022

смартюля
07.05.2010, 21:31
'очєнь многа букафф'!краще б додому прийшли і ділом @ не словом! @ помогли - все одно їх лише жменька